Vurdering af hus – sådan øger du boligens værdi

1498
Vurdering af hus - sådan øger du boligens værdi

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er en stor beslutning at sælge boligen. Med tiden sker der ændringer i markedet, og det du købte boligen for i sin tid, er nødvendigvis ikke den samme pris du kan sælge boligen til i dag.

Derfor er det nødvendigt, inden boligsalget sættes i gang, at prissætte boligen. Denne er typisk uforpligtende og tilbydes af de fleste ejendomsmæglere ganske gratis. Boligvurderingen indebærer typisk:

 • En vurdering af huset og hvad det kan indbringe på boligmarkedet.
 • Gode råd og vejledning til bedst muligt salg.
 • Beregning af overskuddet fra salget efter indfrielse af gæld og realkredit.
 • Tips til hvordan du gør boligen klar til salg.

Hvordan prissættes ejendommen?

Når boligvurderingen finder sted er det blandt andet de følgende parametre der ses på:

 • Beliggenhed

Boligens geografisk placering på danmarkskortet, nabolaget,  omkringliggende services (skoler, børnehaver, supermarkeder mv.) spiller en stor rolle i forhold til prisen.

 • Boligens stand

Det er de færreste der har en “ren” tilstandsrapport, dog kan man selv aktivt formindske antallet af punkter der er i tilstandsrapporten, hvilket kan øge prisen. Derudover ses der på energimærke, el-installationer mv.

 • Kvadratmeter

Ejendommens størrelse spiller naturligvis en rolle i boligvurderingen. Hvert område har et top og bundniveau for kvadratmeter-prisen – og det kan der sjældent rykkes med. Men jo flere m2 du har, jo højere bliver prisen. Men læg mærke til, at så snart din bolig bliver større end gennemsnittet for området, vil du se at de marginale m2-priser falder en smule. Så en bolig på 300m2 er ikke automatisk dobbelt så dyr som en bolig på 150m2.

 • Markedspris

Når din bolig skal sælges er det en god idé, at få et indblik i hvad der foregår på boligmarkedet i øjeblikket. Det kan nemlig påvirke efterspørgslen på din bolig.

Derudover vil ejendomsmægleren hente de relevante dokumenter, der kan fortælle mægleren om de ting øjet ikke ser.

Forøg boligprisen

Den vurderede pris er nødvendigvis ikke den endelige. Der er en helt række tiltag du selv kan gøre for at øge boligprisen, vi lister nogle af dem her:

 • Ryd op og rengør boligen. Det lyder simpelt, og det er det også. Sørg for at der rent og pænt, og at antal pyntegenstande holdes til et minimum. Det handler om, at købere nemt kan visualisere boligdrømmene, og sætte eget præg på boligen. Det gøres bedst i en bolig som fremstår “minimalistisk” i udtrykket.
 • Fix haven. Haven er typisk noget af det første der bliver set på, så en ting du kan gøre er at sørge for, at græsset er nyklippet, hækken står pænt, og at der ikke flyder med ting og sager.
 • Forbedring af elinstallationer. Elinstallationer vil typisk fremgå i diverse rapporter. Man vil yderligere se på om der er ulovlige elinstallationer i eller omkring ejendommen. Få skiftet de gamle kabler, skift gamle halogen-spots u dmed nye LED spots.
 • Mal huset og værelserne. Giv væggene en kærlig hånd, og lad køberen føle, at huset er spritnyt.
 • Istandsætte badeværelset. Badeværelset er naturligvis et sted vi befinder os ret ofte, derfor burde det, som køkkenet, være istandsat. Skift eventuelt badekabinen ud, sæt nye vola armaturer op mv.