Alt, du skal vide om asfalt

297

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Asfalt består af omkring 95 procent stenmaterialer, imens de resterende 5 procent er bitumen. Bitumen er et olieprodukt, hvis funktion er at få stenen til at klistre sammen. Samtidig er det bitumen, der giver asfalten sin sorte farve. Man kan dog også få asfalt, som har bindemidler, der er biobaserede og udvundet fra planter.

Asfalt kan anvendes til mange formål

Asfalt kan bruges til utroligt mange ting, omend man typisk anvender det som underlag. Det kan med fordel anvendes til pladser, veje, stier, industrigulve, landbrugsbefæstelser og indkørsler, da det er utroligt holdbart og skridsikkert.

Asfalt har mange miljømæssige fordele

Asfalt kan genbruges 100 procent, hvorfor det har utroligt mange miljømæssige fordel. Samtidig er det med til at nedsætte trafikstøjen, da det virker støjreducerende. Det gør noget godt for miljøet i tætbebyggede områder.

Den seneste tid er der blevet introduceret klimavenligt asfalt, der er med til at nedsætte den CO2-udledning, som ellers opstår ved produktion af asfalt. Hvis du skal bruge ny asfalt, kan du med fordel investere i asfalt, som kan genbruges.

Masser af genbrug i asfalt

Jo mere genbrug, der er i asfalten, desto mere miljøvenlig vil din nye belægning blive. Der har været anvendt ældre asfalt i mere end 30 år, når der produceres nyt. I gennemsnit bruges omkring 60 procent af den asfalt, der bliver brudt op hvert år på landplan.

Det er dog ikke udelukkende asfalt, der genbruges – også andre materialer, som er i overskud fra andre industrier, anvendes til produktion af asfalt. Det gælder eksempelvis fejesand, slagger og ældre bildæk, som kan bruges til produktionen.

Produktionen bliver hele tiden grønnere

Asfaltproduktionen bliver hele tiden grønnere og grønnere, hvorfor det forventes, at den inden udgangen af 2030 vil være 100 procent bæredygtig, så den udelukkende produceres af genbrugsmaterialer. Samtidig bliver asfalten hele tiden mere slidstærk, så der ikke opstår lige så stort et behov for at lægge nyt og reparere på det gamle.

Hvis du er interesseret i at læse mere omkring asfalt, kan du med fordel klikke her, hvor der er mere information at hente.