Derfor skal du have et ekstra hundetegn liggende

876
Giv din hund et hundetegn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du har en hund, så ved du naturligvis også, at det er lovpligtigt at din hund har et hundetegn på. Alle hunde der er over 4 måneder gamle skal bære et hundetegn i deres halsbånd, så hvis din hund er ældre end det, har den naturligvis også det. Det er helt essentielt at man kan finde frem til en hunds ejermand, hvis den skulle løbe væk, blive kørt ned eller måske komme til at bide en.

Det er lovpligtigt, hvilket også betyder, at det er strafbart, hvis din hund ikke har et på, og kan straffes med en bøde på omkring 1500 kroner første gang. Der er med andre ord mange gode grunde til at din hund har et hundetegn på. Det kan derfor også være en rigtig god ide at have et ekstra liggende, hvis din hund nu skulle miste det, ved at tabe halsbåndet eller lignende.

Har du flere adresser?

Der er krav om at der står navn og adresse i overfladen på skiltet. Hvis du har din hund med i sommerhus, kan det være rigtig fornuftigt at have et ekstra hundetegn liggende, hvor adressen på sommerhuset er indgraveret. Som du kan se her koster det under 100 kroner for et hundetegn, hvilket gør at det er en investering, der er til at have med at gøre, og langt billigere end alternativet, hvis uheldet skulle være ude på den ene eller anden måde.

Det kan også være en god ide, også selvom du bare skal være der i en uge. Alternativt kan du have et hundetegn, hvor der kun står mobilnummer på til den slags situationer, selvom dette ikke opfylder lovens krav.