Babytøj kan være fyldt med giftige stoffer

1109
En baby

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Langt det meste af det tøj som vi går i og klæder vores børn i er blevet behandlet af flere skadelige stoffer. Tøjet går igennem disse behandlinger af flere forskellige årsager. Nogle af stofferne gør måske tøjet friskere i længere tid, andre hjælper med at holde på farven. Dette er dog langt fra godt for os, da flere af disse kemikalier mistænkes for at være hormonforstyrrende og for at give os allergier. En ting er at vi selv går i disse stoffer, men det bliver langt værre, når små babyer også bliver udsat for dem. Babyer er nemlig langt mere skrøbelige, og de vil have større chance for at blive påvirkede af de stoffer som findes i meget af deres tøj.

Sådan kan stofferne forstyrre de smås hormoner

Vi mennesker er fra naturens side designede til at udvikle os på en bestemt måde og i et bestemt tempo. Men hvis vi som helt små og igennem flere år bliver udsat for hormonforstyrrende stoffer, kan det have indflydelse på vores udvikling. Nogens vækst bliver måske stoppet, imens andre udvikler sig langt hurtigere og går i puberteten for tidligt.

Vask også kemirester ud inden tøjet tages i brug

Samtlige farlige stoffer kan ikke vaskes ud af babytøjet, uanset hvor mange gange man vasker det ved høj varme og gode vaskemidler. Men nogle stoffer kan man dog få ud. Det er disse kemirester som stadigvæk sidder i tøjet, når man køber det. Disse rester får blandt tøjet til at dufte dejligt nyt af butik.

Køb i stedet økologisk og bæredygtigt børnetøj

Heldigvis er der mange som gør meget ud af at sy tøj til vores små babyer, så de ikke behøver at vade rundt i farlige stoffer hver dag. Med økologisk og bæredygtigt børnetøj får man lækkert tøj af god kvalitet som på ingen måde er farligt for de små at gå i.