Bliv klædt på til din operation på en privatklinik

74

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der kan være mange grunde til, at en operation er nødvendig – og det er ikke altid, at de offentlige hospitaler kan booke dig en tid i den nærmeste fremtid. Planlægger du, at du vil lægge dig under kniven? Så bør du tage dig dine forbehold. I denne artikel kan du bl.a. læse om gode råd både før og efter din operation på en privatklinik, uanset om det er en knæoperation eller skønhedsoperation.

Tænk dig godt om

Før enhver type operation er det vigtigt, at du grundigt overvejer, om det er nødvendigt. Det kan være, der findes en anden, mere skånsom løsning som f.eks. fysioterapi. Hvis det er en skønhedsoperation som f.eks. Brystforstørrelse implantat, kan du måske også arbejde med din krop på en anden måde.

Vær kritisk i dit valg af privatklinik

Det er vigtigt, at du vælger en professionel, som har stor erfaring med den type operation, du ønsker. Forhør dig hos en speciallæge i plastikkirurgi, hvis du eksempelvis overvejer en brystforstørrelse med implantat. Undersøg klinikkens ry og anbefalinger.

Undersøg, og bliv informeret om din operation

Sørg for at sætte dig ind i, hvad dit indgreb indebærer f.eks. hvis du skal have en brystforstørrelse med implantat. Det kan både være selve processen og risici, der er forbundet med en sådan operation.

Book en eller flere konsultationer med speciallæger for at høre mere om proceduren, så du er sikker på, hvad der skal ske. Spørg lægen, og vid, at du har altid betænkningstid til at overveje din operation.

Lyt til efterpleje-råd

Når din operation er overstået, så er det vigtigt, at du tager dig tid til efterpleje. Det kan være en faktor i at komme dig ovenpå operationen. Det kan f.eks. være, du skal smøre indgrebsområdet, ofte skifte forbinding eller andet. Lyt til de råd, som din læge kommer med.