Bliv klar til foråret med en ny elcykel

1244

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

.

Er dit nytårsforsæt at dyrke mere motion, og elsker du at være ude i naturen, så kan en elcykel være en god investering for dig. Med en elcykel bliver motion både lettere og sjovere, og den friske luft giver dig energi til resten af dagen. Med billige lån er drømmen ikke langt væk. Det kan dog være lidt af en jungle at finde rundt mellem både mærker og motorer, så inden du vælger din nye elcykel, er der her et par gode råd at følge.

Vælg den rette motor til dine behov

Når du skal ud og vælge en elcykel, er det ikke bare designet, du skal gå efter – en god motor der passer til dine behov, er mindst lige så vigtigt:

  • En centermotor er placeret midt på cykelstellet, og det giver cyklen en god balance. Samtidig sidder motoren ikke i vejen, når cyklens dæk eller skærme skal skiftes ud.

  • Med en forhjulsmotor er du sikret den maksimale hjælp fra din cykel, så hvis du gerne vil hurtigt op ad bakke, så er en cykel med forhjulsmotor rigtig for dig. En anden fordel ved denne type er, at den ofte er billigere end andre, hvis du vil undgå at betale en bondegård.

  • Vælger du en elcykel med baghjulsmotor, får du en cykel, der minder meget om en almindelig cykel, fordi den også drives frem via baghjulet. Det giver dig en meget naturlig cykeltur, der også giver plads til at du kan yde lidt mere.

Den bedste cykeloplevelse

Motoren er uden tvivl vigtigt, men her er et par råd, der også kan sikre din cykeloplevelse og -komfort:

  • Vælg en cykel, der har en god affjedring, da det giver dig den bedste komfort uden ømme baller og trætte arme, når du bevæger dig ud på et ujævnt terræn. Der kan nemlig både være affjedring i sadlen og i forgaflen.

  • Det er ikke nogen hemmelighed, at en elcykel er tung – især hvis man trækker den. Hvis du gerne vil undgå at bøvle for meget med cyklen, kan de være en fordel at vælge en, der har det såkaldte ’gå-assistance’. Det kan gøre det meget nemmere for dig, hvis du skal have cyklen med i toget eller igennem et cykelfrit område.

En elcykel kan være din vej ind i en mere aktiv hverdag, og med disse råd for øje, skal du nok finde den elcykel, der passer til dig.