Drømmer du om at starte din egen virksomhed?

337

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er en stor beslutning at lave sin egen virksomhed, men hvis det er noget, du længe har drømt om, er det bare at springe ud i det. Men hvor skal du egentlig starte henne og hvad er godt at huske på?

Forbered dig med en forretningsplan

Uanset hvilken type virksomhed du gerne vil lave, er det altid en god idé at lave en forretningsplan. I en forretningsplan noterer du en beskrivelse af dit produkt eller service, dine mål og forventninger, dine planer for markedsføringen, dine budgetter m.m. Det skal fungere som en plan og en guideline. Hvis du på et tidspunkt ryger lidt af sporet, kan du altid kigge på din forretningsplan.

Gå ikke ned på markedsføring

Det er selvfølgelig vigtigt med et godt koncept, produkt el.lign. Dog kommer du ikke langt uden markedsføring af dit produkt eller service. Dit produkt kan nemlig være nok så smart, men hvis ikke folk lærer det at kende, er der ingen, der kommer til at købe det. Meningen med markedsføring er at oplyse folk om dit produkt, så de får lyst til at købe det.

Webshop eller fysisk butik?

Nogle virksomheder kan fungere rigtig godt som en webshop, hvor du derigennem sælger dine produkter eller services. Dog kan det også være, at din virksomhed vil fungere bedst som en fysisk forretning. Det er en langt mere omfattende løsning, men til gengæld er der også noget helt specielt over at have sin egen fysiske forretning. Hvis du vil lave en fysisk forretning, skal du:

  • finde det helt rette lokale, der både har den rigtig placering, størrelse m.m.

  • klargøre dine lokaler, så de er klar til at blive indrettet

  • indrette din forretning med alt fra dine produkter til kasseapparat

  • have ordnet alle de sidste, men vigtige detaljer såsom skilte, logo på ruden m.m.