Derfor skal du være medlem af en a-kasse

847

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er nok ikke mange, der går og drømmer om at blive fyret. Tanken om pludselig at stå uden arbejde og dermed uden indtægt, er nok skræmmende for de fleste. Ikke desto mindre er det noget der sker for tusinder og atter tusinde danskere hver eneste måned. Faktisk blev der for nogle år tilbage lavet en undersøgelse der viste, at hver anden dansker på et eller andet tidspunkt i sit liv er blevet fyret. Der findes naturligvis nogle tidspunkter i livet, hvor det er værre at miste sit arbejde end andre.

Det er eksempelvis knapt så kompliceret, at miste sit arbejde, hvis man bor hjemme ved sine forældre, og ikke har udgifter til husleje. Er man husejer, bilejer og forældre kan det være lidt mere kritisk pludselig at mangle indkomsten. For selvom vi lever i et velfærdssamfund, hvor der er et godt og solidt sikkerhedsnet under os, så kan vi stadig falde. Ved at være medlem af en a-kasse, kan dette fald dog blive væsentlig mindre smartefuldt.

Dagpenge kontra kontanthjælp

Dagpenge, som er den “løn” man kan få, hvis man mister sit arbejde, og vel og mærke er medlem af en a-kasse udgør lidt under 20.000. Til sammenligning starter kontanthjælpydelsen ved under 5000 kroner (dette er dog meget afhængigt af alder, bosted, om man er forsørger og lignende). Man kan leve på dagpenge i en periode, men det er meget svært at leve på kontanthælp, hvis man har været vant til at have en indkomst.

En A-kasse er altså et sikkerhedsnet under dig, hvis du skulle gå hen og blive fyret fra dit job. Udover at give dig en eller anden økonomisk tryghed, så kan en a-kasse også hjælpe dig med at komme videre. Komme med råd og vejledning i forhold til jobsøgning etc.

Hvilken a-kasse skal du vælge?

Som du kan se i denne a-kasse guide kan du læse mere om, hvilke a-kasser der findes og hvilke der passer til den branche du befinder dig i. Der kan være stor forskel på, om du er pædagog, stilladsarbejder eller butiksansat.