Det bedste gulv til industrien

39

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Industrien sætter generelt høje krav til gulvbelægningen, da den jo her skal holde til den del – især på lagre, industrihaller, værksteder og lignende steder. Hvis vi tager et autoværksted som eksempel, skal gulvbelægningen jo her holde til at der kører biler frem og tilbage på den dag ind og dag ud, og gulvet skal altså både holde til vægten fra bilen og dækkenes påvirkning. Hvis vi derimod tager medicinal- eller fødevareindustrien som eksempel, er der rigtig høje krav til hygiejne og rengøringsvenlighed. Gulvet skal her være absolut nemt at rengøre, da de jo skal efterleve høje krav fra f.eks. sundhedsstyrelsen.

Der findes her især to gulvtyper, som er et godt valg til sådanne steder. Der er her tale om epoxy- og polyurethan gulve, som også kaldes industrigulve. Disse gulve er både praktiske og langtidsholdbare, når der er tale om gulve til bl.a. fødevare- eller medicinalindustrien, lægeret, industrihallen, værksteder eller lignende steder.

Der er generelt mange fordele ved at vælge et industrigulv. Der er i første omgang tale om en slidstærk løsning med meget lang levetid – på trods af mange ydre påvirkninger. Det kan uden problemer holde til stor vægt og pres fra store maskiner, rullende udstyr, mennesker, diverse møbler og meget mere – helt uden at der kommer huller, revner, fordybninger eller lignende i gulvet. Det er simpelthen bare et gulv, som holder år efter år – uanset hvad det bliver udsat for.

Gulvet er derudover både vedligeholdelsesfrit og rengøringsvenligt. Det skal ikke repareres for revner, sprækker eller huller, da det simpelthen ikke sker – og dermed er det også meget nemt at holde rent. Det kan rengøres ved håndkraft eller med maskiner uden problemer – og skidtet er nemt at få væk, netop fordi der ikke er nogle huller, revner eller ridser at sætte sig i. Det er derfor det ideelle gulv til steder, hvor der generelt er høje krav til hygiejnen.

Det er dog ikke kun industrien, der kan nyde godt af f.eks. epoxy- eller polyuretan gulve. Det er også et godt valg til bl.a. institutioner og butikker, hvor der er stor daglig færden. Gulvet kan nemlig sagtens holde til trykket fra de mange mennesker – helt uden at der opstår skader på gulvet – og så er det også nemt at holde og gøre rent.