Entreprenørmaskiner: skal man købe nyt eller brugt?

406

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et af de helt store spørgsmål for mange virksomheder, der skal ud at investere i maskiner, er, om de skal købe nyt eller brugt. Der kan nemlig være fordele ved både den ene og den anden løsning.

Pris

Prisen er naturligvis relativ i forhold til produktet. Men brugte entreprenørmaskiner vil naturligvis være billigere end de helt nye modeller. Desuden er der den fordel ved de brugte modeller, at det bliver lettere at finde en løsning, der matcher budgettet.

Entreprenørmaskiner er nogle yderst stabile og hårdføre maskiner, hvilket vil sige, at man sagtens kan finde en maskine i god stand, men hvor prisen er mere beskeden kontra en ny med måske flere moderne specs, men essentielt samme slutprodukt.

Maskinens kvalitet

Dette er igen relativt i forhold til den pris, man giver. Nye maskiner vil ofte kunne byde på specifikationer, der er de ældre mere overlegne. Det kan være i forhold til den mængde ressourcer de skal bruge i form af el eller brændstof, ligesom motor og generel ydeevne kan betyde, at de er mere kompakte og manøvredygtige, men stadig har et virkeligt stærkt løft, skub etc.

De brugte makiner har dog den fordel, at de ofte er gennemtestede på tværs af brugsscenarier, hvilket betyder, man ved, om man køber en løsning, andre har gode erfaringer med. Men ved med andre ord, om den lever op til sit anvendelsesområde, om der er nogle ”børnesygdomme” og om man i det store og hele får value for money.

Garanti og service

Nye maskiner vil som regel have både garanti og service med i pakken. Det giver en øget sikkerhed, når man som virksomhed investerer i produktet.

Vær dog opmærksom på, at man også ved flere forhandlere kan få kortere garantiperioder med i handlen, så man har mulighed for at teste som maskine. Det er desuden også ofte en mulighed at indgå en aftale om service.