Skab hygge i hjemmet

375

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi danskere er kendt for ordet – hygge – og vi prioriterer det generelt højt i vores liv. Uanset om der er tale om stille aftener derhjemme, cafébesøg med venner eller sommeraftener i haven, så skal det være hyggeligt. Det er en atmosfære – og den kan man også inddrage i indretningen derhjemme. Vi her her samlet 5 tips til at inddrage hygge mere i indretningen, så du altid kommer hjem til et hyggeligt hjem.

Skab indbydende siddepladser

Hygge går ud på at slå sig ned og smække benene op – uanset om det så er i en sofa, en lænestol eller måske endda i en hængekøje, som f.eks. de fine hængekøjer på brugskunst.dk.  Siddepladserne i hjemmet bør betragtes som små ”væresteder”, som skal være gode at opholde sig i. Det kan derfor også være en god idé at indrette sofa, lænestol og hængekøjer med f.eks. puder og plaider, så hygge for alvor får sit indtog i hjemmet.

Gruppér dine ting

Når man er bange for at have for få ting til at indrette et rum, plejer man at begå den fejl, at man spreder planter, billeder og nips på et stort område. Det giver dog mere ro og rytme i indretningen, hvis man i stedet grupperer tingene. Det kan f.eks. være at samle de grønne plante ri en klynge, hænge billeder i en gruppe på væggen og sætte småting sammen i en reol eller på et bord med godt med luft omkring.

Gennemfør farvepaletten

Indretningen kan hurtigt virke rodet, og det kan afhjælpes ved at gennemføre en farvepalette. Det handler både om basen i rummet i form af farver på vægge og lofter, men i høj grad også i tekstiler som f.eks. puder og plaider. Det giver ro og hygge i indretningen, når det hele passer sammen og tingene komplementerer hinanden. Hvis du er i tvivl om, hvilken farvepalette, du skal vælge, kan du med fordel holde dig til de naturlige materialer.

Inddrag personlige elementer

Indretningen kan hurtigt virke upersonlig – og det lægger generelt en dæmper på hyggen. Det er derfor altid en god idé at inddrage personlige elementer i form af arvegods, minder og genstande fra en særlig tid i indretningen, så indretningen også afspejler de mennesker, der bor der. Det giver en afslappet stemning – ikke kun for dig selv, men også for de mennesker, der besøger dig.

Skab stemning med belysningen

Lys er generelt en meget vigtig stemningsskaber i hjemmet, men det er faktisk en kunst i sig selv at kunne få kunstigt lys til at virke både naturligt og hyggeligt. Det handler her om at kombinere koldt og varmt lys, så man har forskellige belysningsmuligheder i forskellige situationer. Lys, der kan dæmpes, er også altid en god løsning, hvis man gerne vil have hygge-belysning i hjemmet.