Det komplette CV: Hvad skal det indeholde?

68

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et godt CV er ikke bare en opremsning af tidligere jobs og din uddannelsesretning. Det er ikke bare en fed overskrift og nogle velformulerede bulletpoints. Et godt CV giver læseren et klart billede af, hvem du er, og hvad du kan, så din måske kommende arbejdsgiver ud fra dit CV kan få et tydeligt indtryk af, om du kan være den rette til stillingen. Du kan med fordel gøre brug af en CV skabelon, som eksempel til at sætte dit eget CV op på en smart og logisk måde.

Gør brug af CV eksempel og CV skabelon

Helt overordnet set er der en række ting, et CV skal indeholde. Der er også plads til kreative indspark og personlige twists, men hvis dit CV mangler nogle væsentlige oplysninger, trækker det ned på point, og derfor er det en god idé at bruge et CV eksempel og -skabelon, så du sikrer dig, at du præsenterer dig selv på god måde samt at indholdet, fakta og rækkefølge sidder lige i skabet.

At skrive det perfekte CV

Dit CV skal indeholde alle relevante fakta om dig, dine tidligere stillinger og kompetencer. Det gør ikke noget, at dit CV bliver langt, måske 3-5 sider, hvis du har mange års erfaring, der er relevante at få med.

Helt overordnet skal dit CV indeholde følgende:

Kontaktoplysninger: Fulde navn, adresse, mail og et telefonnummer, arbejdsgiver kan fange dig på.

Uddannelse(r): Dine uddannelser skal stå med dalende vigtighed hvilket betyder, at din seneste uddannelse skal stå øverst.

Stillinger: Ligeledes skal din nuværende/seneste stilling komme først. Skriv årstal for ansættelsen, og brug tid på grundigt at formulere dine arbejdsopgaver, dine resultater og kom med eksempel på succeser du har haft i den givne stilling. Det er meget mere værdifuldt for en arbejdsgiver at læse, end kortfattede bulletpoints der blot opremser de opgaver, du har varetaget.

Kurser: Har du efteruddannet dig eller taget kurser gennem dit arbejdsliv, er det vigtigt du får dem med i dit CV. Det fortæller både noget om yderligere kompetencer, du har samt at du er en videbegærlig person, der gerne vil dygtiggøre dig indenfor dit felt.

Sprog: I en globaliseret verden, er det sjældent nok kun at kunne tale dansk. Skriv hvilke andre sprog, du taler og forstår og gør det tydeligt på hvilket niveau du behersker sproget: Er du flydende eller begynder?

Frivillige jobs og andre aktiviteter: Har du lavet frivilligt arbejde, siddet i en bestyrelse eller engageret dig i den lokale fodboldklub, er det her, du skriver det på CV’et. Selvom det, du har lavet, måske ikke er relevant for den givne stilling, du søger, siger det stadig noget om hvem du er som menneske, og det er værdifuldt for en arbejdsgiver.

Interesser: Endeligt er det en god idé at slutte af med lidt personlige oplysninger om dig: Hvad du laver i din fritid og hvad du interesserer dig for.