Dette bør du vide om psykiske lidelser

1227
En kvinde med en væske i hænderne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er altid svært at tale om psykiske lidelser, da de kan være så skadelige for alle dem som er involverede. Personer man har været tætte med hele livet, kan lige pludselig have ændret sig fuldstændig på grund af den psykiske lidelse, og måske bliver han eller hun aldrig helt sig selv igen. Derfor er der desværre også mange psykisk syge mennesker som mister mange af deres venner og kommer længere fra deres familiemedlemmer. Dette er dog aldrig den psykisk syges skyld, da han eller hun ikke kan gøre for det. Oftest er det på grund af mangel på viden fra de pårørendes side, og dette bør der derfor gøres op med. Herunder findes der derfor tre ting alle bør vide om psykiske lidelser.

De kan være svære at spotte

Mange psykiske lidelser kan være enormt svære at spotte og flere af dem kan man slet ikke fornemme. Det er ganske få af dem som rent faktisk kan symptomer som kan ses fysisk på kroppen. Derfor er der desværre mange som kommer i behandling alt for sent. Som pårørende skal man derfor være god til at spørge, hvis der er en som viser tegn på depression eller andre former for personlighedsændringer.

De ramte kan reagere meget forskelligt

Psykiske lidelser er langt mindre konkrete end ”normale” sygdomme, da forskellige personer kan reagere meget forskelligt lidelserne. Derfor skal de heller ikke behandles på samme måde alle sammen. Som pårørende skal man derfor ofte være meget tålmodig og respektfuld overfor den psykisk syge.

Det er ikke et tabulagt emne

Det er rigtigt at det kan være svært at tale om, men man kan og skal gøre det alligevel. Det er vigtigt at få den psykisk syge til at føle sig normal, og dette gør man ikke, hvis man bare ignorere sygdommen fuldstændigt. Så er det bedre, hvis man konfronterer emnet og gør det til en del af hverdagen. Nogen er ramt så slemt, at de bliver nødt til at få behandling 24/7. Læs om sådant et bosted her.