Hvad skal du investere i?

2118

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

.

Mulighederne for at investere er nærmest uendelige, men hvor gør du klogest i at smide dine hårdtjente penge?

Der er efterhånden rigtig mange af os danskere, der går og leger med at investere. De fleste der investerer gør det med lidt frie midler eller opsparing, mens der naturligvis også er mange, der vælger at investere deres pensionsopsparing. Sidstnævnte kan godt være lidt en farlig ide, medmindre man er godt ind i hvad man laver. Det er i hvert fald nok de færreste, der har lyst til at gå på pension uden en krone på lommen, fordi man investerede forkert. Det er derfor en rigtig god ide at sætte sig lidt ind i, hvad det er klogt at investere i.

Hvor risikovillig er du?

Hvordan du skal investere afhænger af mange ting. Eksempelvis hvad det er du investere, og hvor risikovillig du er. Er det eksempelvis som førnævnt din pension, der handler om, så skal risikoen nok være minimal. En pensionsopsparing skal give et godt afkast hen over mange år, og ikke hurtig gevinst nu og her. Investerer man sin pensionsopsparing, er det eksempelvis derfor en god ide at investere i ETF’er frem for aktier. En ETF er en investeringsfond, og man investerer derfor mere bredt i markedet. Det betyder, at der ikke er den samme risiko som med handel af aktier, samtidig er der heller ikke den samme mulighed for skyhøje afkast. Du kan læse mere om ETF’er her.

Er det derimod en opsparing eller frie midler, så vil du sandsynligvis gerne have et højt afkast, og kan måske lidt bedre tåle at tabe pengene. I så fald er det sandsynligvis aktier, du skal gå efter. Her er det ofte en god ide at investere i de store danske virksomheder. Carlsberg, Novo Nordisk og lignende stiger måske ikke så meget fra uge til uge, men over en længere periode er det ofte det bedste valg.

Investering på autopilot

For et par år siden lancerede Danske Bank, June. Her kan man sætte sin investering på autopilot og indbetale det beløb man har lyst til om måneden, og så ellers følge hvordan det går. Man har dog ikke mulighed for at se mere specifikt hvad der investeres i, ligesom det er et loft for beløbet. Nordea har efterfølgende lanceret Nora, en nogenlunde sammenlignelig tjeneste.

Så selvom man hverken har formue eller en opsparing til investering, man kan altså godt komme i gang. De er de færreste banker der giver renter af betydning. Så selvom det måske kun er relativ få tusinde kroner, det drejer sig om, er det bedre at investere, end at få ingenting.