Du skal metallisere dit produkt hvis …

770

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du skal metallisere dit produkt hvis …

Hvad er metallisering egentlig, og hvorfor kan det være fornuftigt at benytte sig af? Læs med her, hvor vi afslører, hvornår du for alvor bør overveje metallisering af dine produkter.

Du vil have, det skal holde i længere tid

Metallisering er en overfladebehandling af et produkt, som beskytter det underliggende lag og giver produktet en bedre holdbarhed. Metallisering bruges ofte til større maskiner, der skal stå udenfor i længere tid. Det kan fx være landbrugsmaskiner som traktorer eller lignende, men egentlig er der ingen grænse for, hvad man kan metallisere. Man kan metallisere på en lang række materialer, som fx træ, læder, plast, glas eller keramik.

Når man metalliserer, beskytter man produktet med en “skal” af metallisering. Det er denne skal, som bliver udsat for fx de forskellige vejrforhold, Danmark byder på. Det er derved skallen og ikke produktet, der lider last.

Dit produkt er for stort til varmforzinkning

Der er også nogle, der vælger at overfladebehandle deres produkter ved at varmeforzinke dem. En varmeforzinkning betyder, at man dypper produktet i et kar af flydende zink, hvorefter zinken sætter sig fast og udgør det beskyttende lag.

Det er en effektiv overfladebehandling, men det er ikke altid, at det kan udføres. I nogle tilfælde er produktet nemlig for stort til, at det kan passe i containeren. I disse tilfælde kan det være nødvendigt at skille produktet i flere dele, så enkeltdelen kan dyppes hver for sig. I nogle tilfælde, hvor det kun er dele af produktet, der skal behandles, kan man stadig benytte sig af zinkvarmebehandling. Men skal man behandle et større produkt, er det ofte fordelagtigt at benytte sig af metallisering fremfor zinkvarmebehandling.

Dit produkt ikke kan tåle varme

En anden grund til at det kan være fornuftigt at benytte sig af metallisering, er, hvis produktet der skal behandles, ikke kan tåle varme. Når man varmer zink op, opnår det en temperatur på 460 grader, så hvis dit produkt ikke har en meget høj varmetolerance, skal du ikke benytte dig af varmezinkbehandling. Lyder metallisering som noget for dig? Så klik – Bliv klogere her!