En anlægsgartner kan hjælpe dig med at få drømmehaven

145

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For mange danskere er et af de ultimative mål omkring boligen at få sig en flot og funktionel have. Desværre er der mange som drukner i deres egne ambitioner, fordi de netop lægger for storstilede planer for anrettelsen af haven – og ikke mindst glemmer at tage højde for den efterfølgende vedligeholdelse. Skal du have planlagt en drømmehave, som samtidig er realistiske pleje, kan det være løsningen at involvere en anlægsgartner, der kan hjælpe dig med at sammensætte de bedste planer i forhold til inddeling af haven som et valg af planter og buske.

Tænk i zoner

Et klassisk råd fra anlægsgartneren er, at man skal tænke i zoner, nå man tilrettelægger sin have. Når man tænker i zoner, bliver det meget lettere at planlægge og sammensætte forskellige planter, der kan vedligeholdes side om side.

Desuden skal man huske, at ikke alle zoner skal være sat helt og aldeles til med blomster og andre planter. Tænk i stedet over, hvordan du kan skabe harmoni fra huset og ud i havens områder. Start derfor med at tænke fra terrasse eller udgangen af huset og have fokus på et større grønt område, hvor den eneste vedligeholdelse er græsslåningen.

Derfra kan du så begynde at overveje de omkringliggende bede, blomster og planter, som skal skabe liv og stemning. Tænk gerne over hvilken slags planter, som stiller mindst krav til pleje, og vælg også gerne planter, der kan opblomstre fra den ene sæson til den anden.

Sørg ligeledes for, at du ikke blander mange forskellige plantetyper, men i stedet holder dig til nogenlunde samme typer, det så til gengæld kan afgrænses op af en anden sort. På den måde bliver det lettere at vedligeholde, og selve plejen af planterne behøver ikke finde sted på en gang , man kan ske fra zone til zone med flere dage imellem – uden at din have begynder at se rodet ud.