Etiketter – hvordan bruger du dem?

24

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du skal bruge etiketter, kan du her følge nedenstående tips for at få mest muligt ud af etiketterne.

Hvad skal du bruge etiketterne til?

Allerede når du bestiller dine etiketter er det en god idé at vide præcist hvad du skal bruge etiketterne til. Når du ved det, kan du designe etiketterne bedst muligt. Overvej fx om du gerne vil have en meget synlig etiket eller om etiketten skal være diskret og sidde et usynligt sted. Dette har også betydning for dit farvevalg – skal etiketten kunne ses på lang afstand, have en neonfarve, pastelfarve eller skal den hellere være gennemsigtig/transparent?

Hvor skal etiketten sidde?

Skal etiketterne kunne sidde på fx en cykel, så mål hvor stor du gerne vil have etiketten og klip så et stykke papir ud i den størrelse. Nu kan du holde det udklippede papir op på cyklen, hvor du gerne vil have etiketten til at sidde. Er størrelsen ikke rigtig? Så laver du bare en ny lap papir og holder op. Når du har den helt rigtige størrelse – kan du bestille etiketten korrekt første gang.

Rengør før du sætter etiketten fast

Inden du fastgør etiketten, så sørg for at overfladen ren og tør. Når du sætter etiketten på en ren overflade undgår du at små sandkorn ødelægger etikettens blanke overflade og skaber luftbobler. Tag etiketten af filmen og monter nu etiketten, der hvor du gerne vil have den siddende. Satte du den forkert på? Så skynd dig at tage den af og sæt den korrekt fast. Limen skal have tid til at hærde, så hvis du har brug for at flytte etiketten, skal du gøre det hurtigst muligt.

Vil du kunne fjerne etiketten igen?

Ved du allerede nu, at du gerne vil kunne fjerne etiketten igen? Har du ikke brug for etiketten i ret lang tid? Så vælg en etiket med en lim, der nemt kan fjernes. Ved du derimod, at etiketten skal sidde godt fast udendørs i al slags vejr, så vælg en type etiket med en god lim og en etiket i stærk vinyl, der kan sidde i mange år uden at blive slidt.

Du kan bruge etiketter til alverdens ting. Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænser, men følger du ovenstående tips, så har du et rigtigt godt udgangspunkt. Se de mange etiketter fra Ikast etiket, her finder du inspiration til både små og store etiketter, som du selv kan designe, som du ønsker dem.