Hvad gør du når du spotter en rotte?

107

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er aldrig sjovt at sidde lige så stille og så spotte en rotte på afstand – især ikke, når det er i dit eget hjem. Men der er dog ting, som du kan gøre for at være sikker på, at rotterne i fremtiden holder sig på afstand. Hvis du ikke allerede har oplevet rent faktisk at se en rotte, så kan du med fordel først og fremmest kigge efter om du kan se nogle af de klassiske tegn på rotter, som mange oplever at finde i og omkring deres hjem. Det kan blandt andet dreje sig om huller både inde og ude, som ikke nødvendigvis er specielt store. I nogle tilfælde kan du også risikere at lugte rotterne før du når at se dem, og ofte melder folk, at de har hørt lyde, som signalerer, at de har ubudent besøg.

Privat eller professionel indsats?

Du kan klare meget selv, men når først fælden klappen – bogstaveligt talt – og du har mistanke om, at de små gnavere har indlogeret sig eller, at du direkte har set enten spor efter eller en faktisk rotte, så er det ofte tid til at indkalde professionel hjælp i form af en kloakmester. De vil ofte foreslå, at der indsættes en form for fælde i diverse rør – find rottespærer til kloak online her – og på den måde vil de forsøge at standse rotterne fra at komme tættere på dit hjem samt forsøge at stoppe dem i at ødelægge mere end de måske allerede har gjort i forvejen. Sådanne løsninger kan du ikke selv stå for at montere, men det er penge, der er givet godt ud, da det kan forhindre rotten i dens videre færd, hvilket er målet med rottebekæmpelsen.

Anmeld det til kommunen

Hvis du har set en rotte i haven eller i carporten, har du pligt til at underrette kommunen, da det kan tyde på, at der er et problem i dit nærområde, som kræver handling fra kommunens side af. Har du blot mistanke om, at der er rotter i områder, så er det en god ide at få tjekket dette og derefter anmelde det, hvis der viser sig at være rottereder tæt på. Dine naboer og genboer vil ofte også sætte pris på at blive alarmeret om rotterne, så de ligesom dig kan tage de nødvendige forholdsregler.