Hvad koster det at købe et hus?

568

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er af de store spørgsmål, når det kommer til handel med huse er – hvad koster det egentlig at sælge et hus? De fleste er nok godt klar over, at der er nogle ret høje udgifter forbundet med dette, især hvis man benytter sig af en ejendomsmægler. Der er kan være utrolig mange faktorer der spiller ind. Dette kan være alt fra hvor huset skal sælges, hvilken ejendomsmægler man bruger, og ikke mindst hvad huset skal koste.

Man kan naturligvis ikke sætte et helt fast beløb på hvad det koster. Men er der tale om et almindeligt hus til et almindeligt ejendomsmægler salær, hvor der ikke er tale om selvsalg eller lignende, så ligger prisen typisk på på mellem 70 og 100.000 for at sælge et hus. Det er der nok mange, der godt er klar over, men hvad koster det at købe et hus – det er der nok mange, der er mere i tvivl om.

Nogle af de forskellige udgifter mange glemmer

Der er naturligvis den helt store udgift som er lånet, men det kommer næppe bag på særlig mange. Hvor stor denne udgift er, kommer naturligvis an på, hvilken type lån man vælger, og hvor meget man har til udbetaling. Som sagt er det dog næppe den udgift, der kommer bag på mange. Herunder kan du se en række af de udgifter, som det måske ikke lige er alle der kender.

En af de ting, der ikke er nødvendige, men som er en rigtig god ide er en boligadvokat. Der er naturligvis som regel styr på det formelle og juraen, når en handel går gennem en ejendomsmægler. Alligevel kan det være en rigtig god ide at få alle papirer set igennem af en uvildig boligadvokat. En boligadvokat koster typisk mellem 2 og 5000 alt efter hvor meget der skal gennemgås.

Ejerskifteforsikring er en anden ting, som er en rigtig god ide. Det er der færreste der er interesseret i at blive overrasket over ting, som ikke var i tilstandsrapporten. Ved at tegne en ejerskifteforsikring, kan man sikre sig mod dette. Sælger skal betale halvdelen af den, men det er dog sælgers ret at vælge den billigste der er. En ejerskifteforsikring koster et sted mellem 15 og 25.000 – men kan variere meget. Her skal man huske, at det kun er halvdelen man skal betale.

En byggesagkyndig kan ligelede svære en god ide. Der bliver udarbejdet en tilstandsrapport, men hvis man gerne vil have en smule mere sikkerhed, kan det være en rigtig god ide at have en bygge sagkyndig med. Dette koster ofte mellem 6 og 8000 kroner, men er igen meget afhængig af ejendommen.