Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.
Varmekilder
Der er flere måder at varme sit hus op på her kan nævnes oliefyr og gasfyr, som to varmekilder, men der findes også en tredje. Den tredje varmekilde til at varme dit hus op med er et pillefyr. Men hvad kan bedste betale sig og hvad er smartest. Som udgangspunkt fungerer disse varmekilder på samme måde. De varmer vand op i huset, så det kan bruges til bruseren eller opvask. De kan også opvarme større huse om vinteren, så du slipper for den iskolde vinterkulde, der kan være herhjemme. Selvom varmekilderne i bund og grund gør det samme, fungere de på forskellige måder.
Hvordan fungerer de
Et gas -og oliefyr bruger henholdsvis gas og olie, som brændes af for at skabe varmen, hvor et pillefyr burger små træpiller. Fordelen ved et pillefyr er at det typisk vil være 60 % billigere end andre varmekilder. Dermed er investeringen på et pillefyr hurtigt betalt af, hvis du overvejer at få dit gas eller oliefyr skiftet ud med et pillefyr. Køber du et automatisk pillefyr er vedligeholdelsen sat ned på et minimum og det kræver ikke meget at holde gang i pillefyret. Derudover er de træpiller, som fyret bruger til at producere varme med, mindre skadelige for miljøet i forholdt til gas og olie.
En god investering
På sigt vil det uden tvivl være billigst at vælge et pillefyr, det er mere effektivt og billigere i drift. Selv hvis du har et ældre pillefyr, kan du med et nyt pillefyr stadig spare penge. Din investering vil her være betalt hjem efter 3-4 år. Der bliver også hele tiden blive udviklet på pillefyr, så de bliver mere og mere effektive. Dette sikre at de bliver bedre og bedre med tiden og derfor er det en god investering. Sidst, men ikke mindst kan du få tilskud til et pillefyr, da du dermed vil nedbringe CO2-udslippet, du skal dog selv søge om dette tilskud.