Hvordan arrangerer man sin egen store havefest?

513

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er som om, at optimismen snart begynder at blomstre for alvor. Ikke nok med at der er vaccinationsplaner i gang og COVID-19 snart ikke får lov til at diktere vores sociale liv længere, så kan man også fornemme det bedre vejr melde sin ankomst.

Den kombination åbner op for muligheden for at afholde sin helt egen store havefest! Hvad end det er i forbindelse med fødselsdage, bryllup, konfirmation eller studenterfester er havefesten en sikker vinder – hvis den planlægges ordentligt.

Vi vil her bringe en række gode huskeråd til netop en begivenhed i haven.

Teltet

Hvis du skal holde en havefest, er et godt festtelt essentielt. Et godt festtelt er tilstrækkeligt stort, så festen ikke bliver forkrampet, og kan sørge for masser af godt lys.

Teltet bør naturligvis have sider på, så det skærmer mod evt. regn og vind.

Borde og stole

Det er naturligvis ikke alle, der tilfældigvis lige råder over borde og stole til 20, 30 eller 100 mennesker. Men heldigvis kan men leje sæt til festen – F.eks. på denne hjemmeside. Når du lejer dine borde og stole, kan du også undersøge muligheden for et underlag i form af et gulv. Ofte er der tale om et klik-gulv, der kan sammensættes hurtigt. Det sikrer et jævnt underlag og rene sko.

Mad, drikke og bordtøj

Hvis du selv vil lave maden, anbefaler vi at tænke i lette lune retter, der kan serveres til buffet. Brug ikke alt tiden på at servicerer, når du holder en fest. Vælg evt. i stedet at kontakte et catering-firma, som kan hjælpe med lækre retter. Disse kan mange gange også levere tallerkener, bestik m.m.

Ellers kan dette også lejes – eller du kan bruge engangsbestik.

Pynt og praktisk – varmeblæser, tæpper

Der skal naturligvis pyntes op til en havefest. En god idé her er at bruge de planter m.m., der allerede er i haven. Dertil er flag, bordpynt osv. naturligvis en god idé.

Husk desuden at tænke praktisk. Det er ikke sikkert, det er varmt hele dagen, så hav en varmeblæser klar til om aftenen samt evt. tæpper eller plaider.

Musik

Det behøver ikke at være svært at skaffe musik. Du kan booke livemusik eller du kan lave en god playliste, som spiller fra anlægget.

Invitationer og besked til nabolaget

Det er en god idé at både invitere dine gæster i god tid, så de kan nå at planlægge. Det sikrer dig flest muligt gæster til festen.

Husk desuden, at det er god skik at give naboer besked om potentiel støj nogle dage forud for festen. De fleste har fuld forståelse – særligt hvis de får at vide, de er velkomne forbi.