Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.
Hvad er det?
En mikroovn eller mere præcist en mikrobølgeovn kan på rekordtid varme i forvejen tilberedt mad op. Det kan den på grund af sin specielle måde at fungere på. Mikroovnen laver mikrobølger, som går ind i madens vandmolekyler. Disse bølger får vandmolekylerne til at bevæge sig, hvilket skaber energi og dermed varme. Da maden indeholder disse vandmolekyler, bliver maden varmet op, også helt inde i midten. Som sagt går der ikke lang tid før, at maden i ovnen bliver varmet op, det går langt hurtigere end hvis du brugte en ovn til samme opgaver.
Det smarte ved en mikroovn
Fordelen ved en mikroovn er at den ikke skal bruge tid på at blive opvarmet lige som en traditionel ovn. Da den skyder bølger ud, som direkte påvirker vandmolekylerne i maden, behøves den ikke først at være varm. Det er bare at sætte maden, som skal varmes op, ind og så skal mikroovnen startes. Efter få min. er maden klar. Dermed har man ikke brugt så meget strøm, som ved en almindelig ovn. Men en mikroovn bliver typisk beskyldt for ikke at kunne ret meget andet end at varme maden op. Men det passer ikke, for i dag har mikroovne et virvar af funktioner. F.eks. har mikroovne grill og varmelufts funktioner, du kan også indstille forskellige niveauer og vælge om den skal optøge frosne madvare.
Fritstående og indbyggede mikroovn
Der findes både fritstående og indbyggede mikroovne, som vil passe ind i de flestes hjem. En fritstående mikroovn er en ovn, som står frit. Dvs. at den kan stå frit fremme på et køkkenbord eller ligne. En indbygget mikroovn derimod, er indbygget i et køkkenelement lige som den indbyggede ovn, som mange husejer har. Det giver et mere enkelt og stilrent look til køkkenet, men det kræver også at dit køkken er indrettet til at have en indbygget mikroovn.