Så meget kan larm påvirke os på kontoret

303

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Så meget kan larm påvirke os på kontoret

I dag er det meget populært at opsætte kontorer i et stort rum, også kaldet: storkontorer. Det betyder, at alle sidder ved deres eget skrivebord, men ingen er opdelt med vægge imellem dem. Det har sine fordele, men det kan i den grad også have sine ulemper. Hvornår og hvordan påvirker støj os egentlig? Læs med her ..

Der kan være mange lyde på et kontor

Der kan være mange lyde på et storkontor, som bidrager til dårlige arbejdsvilkår. Det kan fx være små lyde som snak, telefonsamtaler, projektarbejde, støj fra teknisk udstyr, fx printere eller kopimaskiner, ventilationsanlæg, folk der går eller støj udefra.

Enhver lyd er måske uskyldig i sig selv, men når alle lyde optræder i ét rum, bliver et ofte svært at koncentrere sig.

Det er forskellige fra dag til dag

Vores lydsensitivitet afhænger meget af vores følelser. Vores følelser varierer jævnligt, hvilket betyder, at det er forskelligt fra dag til dag, hvor forstyrrende du oplever, at støjen på din arbejdsplads er.

Hvis du har en rigtig dårlig dag, så er der desværre sandsynlighed for, at du også vil opleve at have endnu sværere ved at distrahere fra de forskellige kontorlyde. Det kan betyde, at du kommer til at opleve støjen som stressfremkaldende, at du oplever at bliver irritabel, have søvnproblemer eller simpelthen bliver træt og uoplagt.

Det er forskellige fra person til person

Det er helt individuelt, hvor meget vi påvirkes af lyde. De, der er særlig sensitive over for lyd, siger vi har “glasøre”. Derudover siger man, at der er en tendens til, at mænd oftere har høreskader end kvinder, og at det oftest er mænd i alderen mellem 50 og 59 år. Men alle kan naturligvis opleve problemer med det.

Det kan I selv gøre på kontoret

Der er heldigvis flere tiltag, I selv kan tage for at få bedre arbejdsvilkår. Snak med jeres chef, hvis I oplever at blive forstyrret af støj på arbejdspladsen. I kan fx installere et stillerum eller dekorere kontoret med lyddæmpere. Et stillerum kan fx bruges til samtaler, telefonopkald eller et lille pusterum i stilhed med sig selv.