Sådan bliver du DJ

1084

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der kan være svært at komme ind i musikbranchen hvad enten det er som sanger, producer, DJ eller andet. Det kan kræve både netværk og talent. Her får du nogle tips til, hvad du kan gøre for at komme ind i branchen som DJ.

1 Lyt til DJ tracks

Først og fremmest skal du selvfølgelig lytte til en masse musik. Det kræver, at du rent faktisk er interesseret i dette. Du skal vide hvilke numre der hitter på dansegulvet. Dernæst er et godt råd at lytte til andre DJ tracks på Soundcloud, Mixcloud eller YouTube. Du kan også tage i byen for at høre, hvordan andre DJs spiller musikken. På den måde kan du lære hvordan du opbygger et set og finde ud af hvilken genre, du selv er til.

2 Køb udstyr

Du skal selvfølgelig købe noget udstyr, så du kan komme i gang. Du skal bruge noget software til at opbygge tracks. Her kan du bruge Ableton, Traktor og Serato. Det er alle populære softwares. Dernæst skal du bruge udstyr på mixing-processen. Du kan både købt hele DJ sæt eller blot en DJ pult. Begge dele kan du købe her.

3 Tag på kursus

Der findes forskellige DJ-kurser. Når du er sat en smule ind i tingene, så er det med at komme på kursus, hvor du kan lære noget fra andre.

4 Kom ud og spil

Når du har lært at sammensætte dine egne set, så handler det blot om at komme ud at spille. Du kan starte med at spille i dit eget netværk. Det kan være fødselsdagsfester, privatfester generelt eller andet. I første omgang er formålet ikke at tjene penge, men derimod at få skabt et navn, så du på længere sigt kan tjene penge. Derfor skal du have så mange jobs som muligt, så du bliver rutineret og får en masse erfaring imens du får skabt dig et navn.