Zinfandel – verdens ældste drue

1721
zinfandel i glas

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Zinfandel antages at være en af ​​de ældste druesorter, som der stadig fremstilles vin af. Der er tegn på Zinfandel-vin i Kaukasus allerede omkring 6000 f.Kr. Forskningen udført på UC Davis-vingårde har givet indsigt i druenes historie og dens vej. Primitivo-druen i Puglia, Italien, viste sig at være genetisk identisk med Zinfandel; Italienerne var imidlertid sikre på, at det ikke var en af ​​deres traditionelle sorter. Historisk set har Kroatien haft flere oprindelige sorter relateret til Zinfandel, men de fleste gik tabt i slutningen af ​​det 19. århundrede.

Fra Kroatien via Østrig

En vel dokumenteret rute fra Zinfandel til Californien indikerer, at druen kom fra en østrigsk samling, og det er muligt, at Østrig fik vinstokke under sin regering over Kroatien. Det var først i 2001, at forskere opdagede sølle ni vinstokke af lokalt kendte som “Crljenak Kaštelanski” på Kroatiens Dalmation-kyst. DNA-fingeraftryk bekræfter, at den antikke kroatiske sort har samme DNA-struktur som California Zinfandel.

Zinfandel Historikere har sporet Zinfandel’s rødder i USA tilbage til 1820’erne, da George Gibbs, bragte stiklinger fra den kejserlige samling af plantearter i Wien, Østrig. I 1832 annoncerede en børnehave i Boston at de havde “Zinfendal” vinstokke til salg, og en gang mellem 1835 og 1845 var “Zinfandel” blevet en populær drue i det nordøstlige USA, der hovedsagelig blev dyrket i drivhuse. Omkring den tid krediteres Frederick Macondray fra Massachusetts for at bringe Zinfandel vinstokke til Californien.

Zinfandel- hårdfør og populær

Zinfandel’s ekspansion i det 20. århundrede er et testamente for dets hårdførede statur. Mens de fleste af Californiens vinmarker blev ødelagt af phylloxera i slutningen af ​​1800-tallet, var Zinfandel vinstokke blandt de første vinstokke som blev genplantet på grundstammer omkring 1885. Ved midten af ​​århundrede blev det den vigtigste sort blandt Californien røde bordvin – en folketælling fra 1885 viser, at over en tredjedel af alle vinmarker var Zinfandel. Fire historisk betydningsfulde vinmarker, der repræsenterer flere regioner, blev udvalgt for at fremme udbredelsen og kvalitet af Zinfandel-sorten.

Zinfandel er stadigt blandt de bedste vine på verdensmarked og  skulle du have lyst til en god flaske, kan du finde en lige her.