Sådan kommer du i gang med at løbe

697

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Motion er sundt, og en af de nemmeste ting at kaste sig over i den forbindelse er naturligvis løb. Det kræver ikke meget andet end noget tøj og et par gode løbesko for at komme i gang. En ting er dog at komme i gang, en helt anden ting er at holde ved og blive ved med at løbe.

Alt begyndelse er svært

Som det er med stort set alle ting, så er alt begyndelse svært. Sådan er det også med løb – i hvert fald for de fleste. Der er nok ikke mange, der ikke kan finde ud af at løbe, sådan helt fysiologisk. At kunne løbe i en time uden at stoppe, er dog noget, der kræver træning, og hvis formen ikke er god, kan det være meget demotivernede at begynde at løbe. Sidder der lidt for mange kilo på siden, og har man bevæget sig for lidt, kan få hundrede meter være hårdt. Samtidig risikerer man lidt, at rende ind i nogle skader, hvis man starter for hårdt ud.

Vilje er naturligvis godt, hvis man vil i gang med at løbe. Har man for meget vilje, skal man dog være lidt varsom, det er nemlig også vigtigt at lytte til sin krop. Man kan godt presse sig selv, og det er sundt, men man skal ikke presse mere end hvad godt er.

Sådan kommer du i gang

Investér i nogle gode løbesko, de betyder mere end du tror. Det kan være en god ide at tage en løbetest for at se, hvilken slags sko, der er bedst til dig. Pris og kvalitet hænger sammen, men du behøver ikke betale en formue for nogen til begynderniveau. Køb nogle gode løbesko på tilbud, og bliver du først rigtig bidt, kan du altid udskifte dem. Vælg nogle der støtter godt om din god og sidder godt til. Der er mange der vrikker om fordi de ikke er vant til at løbe. Hvis skoen sidder godt, er der mindre risiko for dette.

En af de vigtigste ting man skal have styr på, når det kommer til at komme i gang med at løbe er sine ambitioner og sine forventninger til egne evner. Lad være med at tro du kan løbe et maraton og to måneder, hvis dit udgangspunkt er, at du kan løbe 420 meter.

Sæt dig nogle mål der er realistiske. På den måde sørger du også for, at du får nogle succesoplevelser, som er essentielle i forhold til at holde gejsten og motivationen oppe. Det er bedre at juble over at kunne juble 3 km uden at stoppe, end det er at surmule over ikke at kunne løbe 10.