Sådan slipper du af med mos

426

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste kender udmærket godt problemet med at ens græsplæne er blevet invaderet med mos, og at mosset efterhånden er ved at have overtaget i forhold til græs. Man kan naturligvis vælge at vende det blive øje til, og lade det være som det er. Man kan også vælge at tage affære. En ting er nemlig helt sikkert, og det er, at gør man ingenting, så er det ikke noget der går væk af sig selv.

Knofedt er din ven

Der findes mange forskellige midler mod mos. Du kan eksempelvis bruge pesticider af jern eller syre. Selvom det kan lyde voldsomt, så er det ikke noget der er skadeligt, hvis du vel og mærke benytter noget af det, der er godkendt af Miljøstyrelsen. Mange benytter jernvitriol, men dette er rent faktisk ikke lovligt, og kan derfor ikke anbefales. Mange benytter det dog stadig, da man kan købe det til andre formål.

En af de bedste metoder til at fjerne mos er godt gedigent knofedt. Simpelthen er gå i krig med en rive og så starte fra en ende af og gå i gang. Når du så har fjernet alt mosset, så sår du med dine græsfrø, vander og lader græsset komme sejrrigt op.

Brug af maskiner

Hvis du gerne vil slippe for riven, men heller ikke vil bruge midler mod det, så findes der noget der hedder en vertikalskærer eller en plænelufter. Denne fjerner både vissent græs og mos. Lige efter man har kørt kan plænen godt komme til at se hærget og ødelagt ud, men hvis der ellers kommer sol og vand, så er den pæn igen efter en måneds tid.

Forebyg mos

Ved at passe sin plæne godt, kan man holde mos væk. Hvis man sørger for at græsset bliver plejet godt, får nok gødning og ikke bliver klippet for langt nede, eller vokser for højt, så kan man i de fleste tilfælde holde mos rimelig godt væk. Det kan dog især være svært på steder med meget skygge, så her skal du være ekstra opmærksom.