Sådan passer du bedst på din bil

496

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Bilentusiast eller ej – en bil er dyr, og det er ofte noget, vi vil have i flere år frem. Dog er der alligevel mange mennesker, der ikke tænker over, at deres bil ikke er udødelig. Det kan føre til mange ærgerlige situationer, som i værste tilfælde er, at bilen går i stykker, og at regningen der følger, er smertefuldt høj. Ved at læse denne guide får du alle de nødvendige informationer til, hvordan du passer bedst på din dejlige bil.

Vejret har en afgørende betydning

Det danske vejr kan være særdeles tricky, og specielt det fugtige vejr er en synder. Det er nemlig en usynlig og uvelkommen gæst – for fugtigt og skiftende vejr og temperaturer udgør et gunstigt miljø for millioner af bakterier, der smadrer din aircondition i bilen, og faktisk også dine lunger. Løsningen kan findes hos Aircon service, der sørger for at holde din aircondition i topform, så den hverken skader din bil eller dit helbred.

Husk de regelmæssige eftersyn

Ja, det er træls at få en kæmpe regning for en dysfunktionel bil – men ikke desto mindre er det en rigtig vigtig ting og bestemt en investering. For selvom det kan virke langhåret og unødvendigt at få slæbt bilen til eftersyn, er det alligevel bedre end at bilen svigter dig på, i værste fald, et meget uheldigt tidspunkt, der kan koste liv – eller være skyld i en plet på straffeattesten. Kort sagt er det regelmæssige eftersyn mindst lige så vigtigt som et tandlægebesøg – så husk det nu!

Bilvask og rengøring

Det er selvfølgelig alfa omega, at du har en bil, der fungerer helt ind til kernen. Men faktisk er det lige så vigtigt, at bilen engang imellem får luft – og det fås ved at gøre rent i den. Dette kræver absolut ikke flere dages sveden, der sluger hele weekenden. Ved at gøre en smule rent jævnligt slipper du nemlig for bekymring om bilens orden. En bil, der er behagelig at sidde i, skaber fundamentet for en god køretur, hvorimod en rodet bil skaber negative energier og i værste fald kan give støvallergi. Herunder finder du en lille lynguide til dig, der gerne vil gøre forårsrent i din bil:

  • Ryd op. For at skabe et godt fundament for en ordentlig rengøring, er det vigtigt at fjerne de små ting, der er i vejen – skrald, mad, magasiner eller andre små dimsedutter.

  • Puds alle blanke overflader. Både spejl og glasruderne skal pudses – det skaber et luksuriøst udtryk og er samtidig praktisk for udsigten.

  • Støvsug både måtter og sæder. At støvsuge måtter og sæder betyder mere, end du tror. Ofte er der meget mere støv og skidt gemt, end man regner med.

  • Tør dørhåndtag- og dør af. At tørre håndtaget og døren indvendigt er også vigtigt for et flot udseende.

  • Luft ud. Åbn gerne alle døre og bagagerum – så er du nemlig sikker på, der bliver luftet ordentligt ud, mens du gør rent.