Trækker det i huset?

294

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Sommeren er tæt på at være over Danmark, og har du det meste af vinteren syntes, at det trak i huset, så er det nu skal finde kilden – inden sommeren for alvor bryder ud. Det ville være rigtig træls, hvis du ikke fik det gjort, og så formentlig skal vente med at finde kilden til efteråret, hvor det gerne skulle været lavet færdigt.

Brug derfor lige en fridag eller weekend på at gå dit hus igennem, og find ud af hvor det trækker ind. Gå blandt andet en tur rundt om morgenen, hvor solen knapt er stået op, og hvor temperaturen er koldest på dagen. Så kan du nemmest lokalisere, hvor problemet er.

Tjek døre for gab

Den nemmeste og hurtigste ting af tjekke er, at gå alle husets døre igennem, for at se om der er mellemrum når døren er lukket. Stiller du dig i et minut eller to ved hver dør, med bare ben eller arme, kan du mærke om der trækker kold luft på dig. Finder du en dør som trækker, bør du få den skiftet. Husk at tjekke alle døre, selvom, du har fundet en der trækker. Der kan sagtens være flere døre som trækker, og så vil dit problem ikke blive løst.

Sæt et lys i vindueskammen

En anden, og oftest set grund til træk er alle husets vinduer. Lukker de ikke nok til, så vil der komme luft igennem, og dermed trække ind. Et husmandstrick, som mange bruger er at stille et stearinlys i vindueskammen, tænde det, og se på flammen om den bevæger sig eller ej. Har flammen nogle større bevægelser, så kan du være sikker på at der er luft som rammer ind på flammen. En løsning er at udskifte vinduerne, man du kan også i visse tilfælde, blot skifte tætningslisten i vinduet. Med en ny tætningsliste, vil du kunne forhindre evt. indtrængende luft strømme ind igennem dit vindue.