Sådan bliver du en bedre kritisk tænker

82

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Kritisk tænkning er en utroligt vigtig kompetence at have. Kritisk tænkning kan være brugbart i en lang række situationer, som du kan støde på i din hverdag. Her får du således nogle gode tips til at blive en bedre kritisk tænker.

Stil spørgsmål

Det er meget oplagt, at du bør stille spørgsmål, hvis du gerne vil tænke mere kritisk. Her gælder det om at stille spørgsmål til det bestemte emne, som du skal forholde dig til. Det gælder dog også om, at du stiller dig selv kritiske spørgsmål, som kan hjælpe dig med at reflektere over emnet.

Hav kendskab til din omverden

Din kritiske tænkning kan forbedres, når du har en masse viden om den verden, som du lever i. Det kan du få, hvis du læser nyhederne. Hermed har du altid en masse aktuelle emner, som du kan trække på, når du skal forholde dig til noget bestemt. Klik her for at få adgang til en nyhedsside.

Tag i kunstmuseer

Kunst er essentielt, når du vil øve dig i at blive en bedre kritisk tænker. Især kunst der udfordrer grænser, kan styrke din kritiske tænkning. Kunsten lader dig se verden i øjnene på billedlig vis, og det vil lade dig komme i kontakt med emner, som virkelig lader dig reflektere over verden.

Sæt dig ind i andres synsvinkel

Det er en rigtig god ide at sætte sig ind i andres synsvinkler, da du hermed kan tilføje disse synspunkter til dine egen tankeboks. Dermed vil du få en mere nuanceret tankeproces, når du skal forholde dig til bestemte emner.

Reflektér over din egen tankeproces

Du kan sikre dig, at du forholder dig kritisk, mens du tænker ved at reflektere over din egen tankeproces. Du kan således tænke over, om du forholder dig til forskellige vinkler, og om du har taget alle de mulige aspekter af emnet i betragtning.