Sådan skaber du en sund atmosfære i dit hjem

327

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Balance i dit hjem afspejles på dit humør. Der er tanken om at komme hjem til et hjem med ro med til at skabe ro i dit sind – dine omgivelser har en påvirkning på dit humør. Med en stresset hverdag, er det dejligt at komme hjem for at kunne afstresse.

Stress af i dit hjem

  • Møbler kan være en stressende faktor for dig, og det gælder om at have få møbler. På denne måder virker dit hjem heller ikke rodet. Du skal derfor tænke på citatet: ”Less is more”. Hvis du står i en situation, hvor du har få kvadratmeter at gøre godt med, så skal du tænke kreativt. Et møbel, som er praktisk, er en sovesofa, da den kan anvendes til to ting: et sted, hvor du kan sidde og have hyggelige samtaler med dine veninder/venner, men kan om aftenen, når trætheden melder sig forvandles om til en seng.

  • Lys – belysning kan være med til at fremskabe stress. Sørg for, at dit hjem er lyst og åbent, men sørg desuden for, at der trænger naturligt dagslys ind i din bolig.

  • Undgå at hænge for mange billeder, malerier og plakater på væggene, da det kan skabe en forvirring, hvis tingene på væggene frembringer forskellige følelser og stemninger. Hold det til det enkelte.

  • Sæt små hyggelige nips ting frem. Du kan f.eks. sætte en lille træfigur frem, hvis du engang har kreeret en figur, da du var mindre.

Farver betydningsfulde

Du tænker måske ikke rigtigt over det i din hverdag, men farver er med til at påvirke dit humør. Derfor spiller farverne en betydning: mørke farver er med til at skabe og give ro. Mørke farver er derfor et godt valg, hvis du ønsker, at der skal falde en ro. Hvis du derimod har et ønske om at skabe energi, skal du vælge lyse farver.