Sådan starter du din egen blog

974

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vælg et domæne

Har vi ikke alle drømt at være blogger på et tidspunkt i vores liv? Der er bare noget lokkende ved tanken om at være sin egen chef og skrive om noget, der virkelig interesserer en.

Det er faktisk heller ikke (så) svært at komme i gang – så skal du bare sørge for at holde interessen og omgangen med bloggen levende, så din succes ikke stopper så hurtigt, som den startede.

Det første, du skal gøre, er at overveje hvad du kunne tænke dig, din blog skal hedde. Det er vigtigt at finde noget, der er fangende, men endnu vigtigere: noget, der ikke er taget endnu!

Fagordet for “blognavn” er internetdomæne, hvilket er den adresse, man skal indtaste i URL’en (Der, hvor du skriver www.) for at komme ind på en bestemt hjemmeside. Det er altså en bestemt, unik sammensætning af tegn, som ophavsmanden har opfundet, da han lavede sin hjemmeside. For at finde ud af, om du kan bruge det navn, du ønsker, kan du indtaste navnet i en domænetester. De er heldigvis nemme at finde på internettet.

Find en god webhost

Efter at have fundet dit unikke domæne, skal du finde en webhost. En webhost er en udbyder, som du køber en “plads” hos. Du kan forestille dig internettet som et område fyldt med hoteller, hvor man skal leje sig ind på et hotel for at have et sted at være.

Dette er noget man betaler for, medmindre du selvfølgelig bruger en af de gratis løsninger. Men dette er ikke altid den bedste løsning, hvis du ønsker, at din blog skal vokse meget.

Begynd dit design

Nu kommer den sjovere del – nemlig designet! Du behøves ikke at være en haj til design, hvis du bruger det rette system (CMS) til det. WordPress har den mest brugervenlige tilgang – også i backenden, altså der, hvor du redigerer hjemmesiden fra. Der findes mange forskellige temaer i WordPress, så du bør kunne finde noget, du kan lide. Og derefter skal du selvfølgelig tænke over at skrive i et godt sprog, så din tekst er rar at læse.

Hvis du løber ind i problemer eller gerne vil have en hjælpende hånd fra starten af, så kan du altid alliere dig med et firma, der har erfaring inden for området.