Trænger I til nyt tag?

515

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Trænger I til nyt tag?

Der kan være flere argumenter, der taler for at udskifte ens tag. Vi har fundet tre, og her er de!

Det udseendemæssige argument

Noget der virkelig kan trække en hen imod idéen om et nyt tag, er det udseendemæssige argument. Et nyt tag kan nemlig gøre rigtig meget for helhedsindtrykket af et hus. Selv hvis resten af huset er nyrenoveret, kan det se slidt ud, hvis taget ikke lever op til standarden.

Faktisk er taget noget af det første, vi ligger mærke til, når vi ser et hus. Det bør derfor også være det første, man renoverer på, hvis man vil give sit hus et frisk udseende.

Sikkerhedsargumentet

Det er nemlig også i stor grad af hensyn til huset, at et nyt tag kan være nyttigt. Når der monteres et nyt tag, så mindskes risikoen for vandskader. Hvis dit tag er meget gammelt, kan du risikere, at der løber fugt igennem det og ned i huset. Hvis dette skulle ske, kan du godt begynde at vente på en stor regning.

Selv hvis dit tag ikke er utæt (eller tæt på at blive det), er der stadig risiko for, at det forårsager mere fugt i hjemmet. Fugt opstår nemlig også, hvis der ikke er et godt udluftningssystem i huset. Og dette kan et tag i stor grad have en påvirkning på.

Et dårligt tag kan også give fugtproblemer på ydersiden af huset. Alt afhængigt af, hvor stor udhænget på dit tag er, er huset beskyttet mere eller mindre. På mange gamle huse ser man, at udhænget næsten er udlignet med resten af huset. På huse med sådanne konstruktioner har regnvandet let ved at løbe ned af murværket og beskadige huset.

Det økonomiske argument

Det lyder måske for godt til at være sandt, at der findes et økonomisk argument for at udskifte sit tag. Men det er det ikke.

Selvfølgelig bliver du nødt til at smide penge i projektet, men det vil sandsynligvis spare dig for penge på andre parametre!

Dårlig isolering betyder nemlig ikke kun fugt på væggene, men også en højere varmeregning. Varmen stiger opad, og hvis du har et dårlig isoleret tag, så ryger varmen lige igennem det. Og så betaler du faktisk for varme, du lukker direkte ud gennem dit gamle tag.

Det samme gælder for skader, der er forårsaget af uvejr, fx storm. En skade kan se ganske harmløs ud, men det betyder ikke, at den er det. Det kan du ikke selv vurdere, det skal en professionel gøre. Selv en skade der ser ubetydelig ud, kan udvikle sig og blive enormt skadende.

Og sidst, men ikke mindst, så stiger ejendomsværdien naturligvis, når der installeret et nyt tag!