Sådan undgår du mus i boligen

89

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mus er – ligesom rotter og mår – ikke ønskede gæster i boligen, og det er der rigtig mange grunde til.

Mus udgør en smittefare, da de bærer på adskillige sygdomme, som kan gøre os syge og sengeliggende. Mus er især gode til at fordærve vores fødevarer med urin og ekskrementer, og derfor er det vigtigt at du kasserer fødevarer, hvis du har mistanke om, at der er har været mus på spil. Mus er dog også glade for at tygge og gnave i stort set alle materialer. Det kan gå ud over bl.a. møbler, puder og meget andet. Derudover er musen især glad for at tygge i bl.a. isolering og ledninger, som kan gør stor skade på huset og i værste fald udgøre en kæmpe brandfare.

Det er vigtigt, at man aktivt gør noget for at slippe af med mus og sørge for at holde dem ude, men hvordan gør man det? Vi har her samlet nogle tips til dig, der gerne vil have en bolig fri for mus.

Sikring af din bolig

Det første du kan gøre for at undgå at få besøg af mus i første omgang, er ved at sikre din bolig. Mus kan komme ind ad mange forskellige indgange på grund af deres lille størrelse. Det er derfor en god idé at spærre disse indgange af, så musen slet ikke kan komme ind. Du kan f.eks. tilføje en fejeliste under d øren, lukke huller i ydervæggen eller taget og tilføje metalriste i bl.a. afløb og kloakker. Du kan her med fordel alliere dig med en tømrer, som kan udføre tømrerarbejdet for dig og måske samtidig sikre dig en lavere varmeregning ved at isolere boligen bedre.

Brug Gnaversirenen

En meget simpel men effektiv løsning til bekæmpelse af mus – og mange andre skadedyr som f.eks. rotter og mår – er Gnaversirenen. Gnaversirenen er et apparat, som afgiver en skrækkelig lyd, som giver skadedyr som mus og rotter stress og sender dem langt væk fra din bopæl. Lyden kan kun høres af skadedyr, og du – og din hund eller kat – kan heller ikke høre lyden. Gnaversirenen sørger således for, at de skadedyr, du allerede har besøg af søger langt væk, og sikrer samtidig, at du ikke får besøg af nye skadedyr. Det er en win-win situation, der vil noget.