Skal du have ny skorsten?

388

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skal du have ny skorsten?

Skorstene kommer i mange størrelser, materialer og former. Det er vigtigt, at man får en skorsten, som er tilpasses det behov, den skal bruges til.

Hvilke krav forventes der?

Hvis du gerne vil have en murstensskorsten, så skal du være opmærksom på, at det er lovpligtigt at informere kommunen om byggeriet, inden påføringen begynder. Det er ikke lovpligtigt at søge tilladelse om monteringen, men blot at informere om det.

Derudover er det også lovpligtigt, at skorstenen tilses af en skorstensfejer efter montering, så det er sikkert, at de sikkerhedsmæssige krav er i orden. Det er nemlig ikke altid helt ufarligt at installere en skorsten. Hvis konstruktionen ikke udføres ordentligt, kan der opstå fare for brand, eksplosion, skadelig kondens, forgiftning eller andre sundhedsmæssige gener.

Derudover er det vigtigt, at opførelsen af skorstenen sker under leverandørens anvisninger, så det gøres korrekt. Det kan være, at du skal få leverandøren til at montere skorstenen for dig, hvis du ikke har forstand på det.

Hvilken skorsten er den rigtige til dig?

Den nemmeste skorsten at installere, er den fritstående skorsten. Den fritstående skorsten udskiller sig fra murstensskorstenen, fordi den ikke har nogle særlige krav til bygningskonstruktionen i forbindelse med opførelsen. Man har derfor mere frihed med en fritstående skorsten, og for mange viser det sig at være det helt rigtige valg.

En fritstående stålskorsten har også et mere moderne udtryk, end den gammeldags murstensklods, vi kender. Derudover er der mange producenter, som tilbyder, at man kan få overfladebehandling i forskellige farver – så du kan få en skorsten, der passer til lige netop dit hus!

Det er vigtigt, hvis du gerne vil have en skorsten af stål, at du netop kigger efter en leverandør, som overfladebehandlinger deres skorstene. En skorsten er konstant udsat for det danske vejr, og dette kan især være hårdt for stål. Uden en overfladebehandling vil der utvivlsomt opstå korrosion, som er dyrt at fjerne og giver et uheldigt udseende.

Derudover skal du holde øje med, at dit materiale er CE mærket og har en ydeevnedeklaration, som det er krævet af stål inden for EU. Når du anskaffer dig en stålskorsten med disse anmærkninger, så kan du vide dig sikker på, at du står med et produkt, der har en vis standard.