Undgå driftsstop – Tag til eftersyn med lastbilen

141

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mareridtet for enhver vognmand er nok, når maskinerne går i stå og der ikke er mulighed for at fortsætte med at arbejde. Et uforudset driftsstop er altid træls, og udover det koster driftsstoppet også firmaet masser af penge. I nogle brancher betyder det dog også, at medarbejderne kommer i meget ubehagelige eller endda farlige situationer. Sådan er det i transportbranchen.

Når gods f.eks. skal transporteres fra et til et andet sted, så er det vigtigt at lastbiler er i god stand for at undgå driftsstop. For at forhindre, at motorerne bliver kolde, er det super vigtigt, at tage til eftersyn regelmæssigt. Det er den eneste måde at sikre, at lastbilerne er i god stand og ikke bryder sammen midt på vejen. I lige så høj grad er det vigtigt at tage til det rette værksted. Der findes fx servicesteder som er specialiseret i forskellige slags af service. Nogle eksempler er hydraulik service, service af hejse eller service af kraner. Et specialiseret serviceværksted kan svare på dine spørgsmål og erkende dine behov på en mere effektiv måde. Nogle gange er det også ganske enkelt et krav at få eftersyn hos en specialist på et specifikt område.

At tage til eftersyn sikrer dig mange fordele. Først og fremmest undgår du, at dit arbejde bliver afbrudt på grund af tekniske problemer. Derudover giver et besøg hos serviceværkstedet også muligheden for at optimere dit hydraulikanlæg eller andre dele af din lastbil. Tit findes der nye muligheder på problemer, idet teknologien er i konstant udvikling. Alt i alt sparer de regelmæssige eftersyn dig både penge og tålmodighed. Det fører også til et fald i driftsomkostninger samtidig med at effektiviteten stiger.

Nogle specialiserede serviceværksteder tilbyder også mobil service. Hvis du skulle opleve alvorlige problemer på turen, i form af fx et driftsstop, kan en servicevogn komme forbi og hjælpe dig. Men selvfølgelig giver det mest mening at tage til service regelmæssigt, så sandsynligheden for at du går i stå midt på vejen er så lille som overhovedet muligt.